woensdag 1 juni 2016

Technische Analyse AEX + Koop/verkoopsignalen turbo universum

Voor een dagelijkse update van de technische analyse inzake de AEX, raadpleeg nu en in de toekomst de grafiek van de dag

Afgelopen maandag opende de AEX op 451,72 en sloot op 451,79 na een intraday low op 449,35. Hierdoor ontstond een zgn. ‘long legged Doji’-patroon dat waarschuwt voor een top. Dinsdag opende de AEX boven de hoogste notering van maandag op 452,42 maar werd de handelsdag afgesloten onder de laagste notering van maandag op 447,87. De negatieve dagrange van dinsdag overschaduwde de dagrange van maandag. Dit noemt men een ‘engulfing bear’.

 AEX-grafiek op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden + stochastics (8,5,3)


Het ‘engulfing bear’-patroon geeft aan dat het aanbod de vraag begint te overheersen. Tijdens de rally vorige week is er een gat (‘gap’) ontstaan tussen 443,06 en 444,08 in de overloop van dinsdag 24 mei naar woensdag 25 mei, hetgeen een imbalans illustreert tussen de vraag- en aanbodverhoudingen.  Een vergelijkbare situatie deed zich voor in de overloop van 12 april (high 439,97) en 13 april (444,13). Deze gap werd naderhand op 29 april jl. weer met een notering opgevuld. Waarschijnlijk zal het dit keer niet anders gaan. Daarnaast is het een volstrekt natuurlijk fenomeen dat correcties op koersstijgingen ca. 38% van de rally teruggeven. Dit suggereert een terugval naar AEX 443. De negatieve divergentie in de stochastiscs in de grafiek op uurbasis piekte op 25 mei jl. direct na de openingsgap in overgekocht gebied. De negatieve divergentie (zie grafiek) is vergelijkbaar met de topvormingsfase in april.

Voor meer informatie over de duurzaamheid van de rally leest u meer in de publicaties ‘LOEF DE TECHNICIAN’ en ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’.

Hieronder treft u een overzicht aan van de gefilterde koop-/verkoopalerts op basis van slotkoersen:

K/V = koop/verkoopalert
L/S = positie long/short
ST = indicatieve steun
W = indicatieve weerstand
KT = hellingshoek 20-daags simpel gemiddelde (SMA)
LT = hellingshoek 120-daags simpel gemiddelde (SMA)
KT SMA = koersniveau 20-daags SMA
LT SMA = koersniveau 120-daags SMA


EINDE BERICHT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten