dinsdag 24 mei 2016

Turbo Short EUR/GBP na voltooide pullback neklijn hoofdschoudertop

Hoewel het sein nog niet op rood staat, geven de zwartgekleurde candels in EUR/GBP aan dat er sprake is van een mogelijke overgangsfase van een stijgende trend naar een dalende trend. De visuele inspectie van de koersgrafiek EUR/GBP toont een voltooid topvormingsproces via de daling onder de neklijn en klassieke terugtest.

Indien u gelooft in de voorspellende waarde van het bekende hoofd-schouderpatroon (= meest betrouwbaar geachte trendomkeerpatroon na de nekslag) dan zou een daling naar EUR/GPB 0.7450 in de komende dagen/weken mogen worden verwacht. Boven EUR/GBP 0.775 gaat de analyse maan, maar de afstand naar het koersdoel tussen EUR/GBP 0.7400 tot EUR/GBP 0.7350 is drie keer zo groot dan een eventuele nieuwe herstelpoging naar EUR/GBP 0.7750.

In termen van rendement-/risico is een shortpositie in deze zwartgekleurde overgangsfase doorslaggevend om een turbo short EUR/GBP op te nemen. Dit is een offensieve benadering, omdat er nog geen formeel 'exit'(long)-alert is geactiveerd. Misschien is het volgende interessant...

Vorige week dinsdag (17 mei 2016) werd op basis van een 'weak'-alert een publicatie voorbereid voor mijn relatie NBWM, die wekelijks op de woensdag een TA-nieuwsbrief van ondergetekende publiceert.

Hieronder leest u de analyse van een week geleden...en daaronder de actueel bijgewerkte grafiek volgens de methode LOEF





Grafiek EUR/GBP zojuist bijgewerkt....


EINDE BERICHT om 12:08 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten